.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Τα γεγονότα σαν σήμερα


Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα. 69 μ.Χ. - Ο Βεσπασιανός, πρώην στρατηγός του Νέρωνα, μπαίνει στη Ρώμη για να διεκδικήσει τον τίτλο του αυτοκράτορα....

1522 - Πολιορκία της Ρόδου: ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής αποδέχεται την παράδοση των Ιπποτών της Ρόδου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το νησί. Τελικά θα εγκατασταθούν στη Μάλτα και θα γίνουν γνωστοί ως Ιππότες της Μάλτας.

1803 - Ολοκληρώνεται στη Νέα Ορλεάνη η αγορά της Λουιζιάνας.

1808 - Ιβηρικός πόλεμος: αρχίζει η δεύτερη πολιορκία της Σαραγόσα.

1812 - Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος με 86 παραμύθια των αδελφών Γκριμ εν μέσω αντιδράσεων επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.

1821 - Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

1860 - H Νότια Καρολίνα γίνεται η πρώτη Πολιτεία που αποσχίζεται από τις Η.Π.Α.

1881 - Εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

1922 - 14 Δημοκρατίες δημιουργούν την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Δ.).

1972 - O Κώστας Κολιγιάννης, γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε., υποβάλλει για λόγους υγείας την παραίτησή του. Νέος γ.γ. εκλέγεται ο Χαρίλαος Φλωράκης.

1973 - Ο Ισπανός πρωθυπουργός του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο Λουίς Καρέρο Μπλάνκο σκοτώνεται σε βομβιστική ενέργεια στη Μαδρίτη. Η ενέργεια αποδόθηκε στην αυτονομιστική βασκική οργάνωση ΕΤΑ

1977 - Το Τζιμπουτί και το Βιετνάμ γίνονται μέλη του ΟΗΕ

1989 - Oι ΗΠΑ εισβάλλουν στον Παναμά.

1995 - O Δημήτρης Τσοβόλας ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα ΔΗ.Κ.ΚΙ. (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα).

1995 - Boeing 757 της American Airlines συντρίβεται κοντά στο Κάλι της Κολομβίας, παρασύροντας στο θάνατο 160 επιβαίνοντες

1995 - Αρχίζει η επιχείρηση επιτήρησης της ειρήνης από δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βοσνία

1999 - Το Μακάο παραχωρείται στην Κίνα από την Πορτογαλία

2007 - Απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία προκαλεί έντονη σκανδαλολογία.

[Πηγή]