.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Εκδόθηκε απόφαση για τις μετοχές της “Τράπεζας Ανατολής” που κατέχει 82 χρονος Ροδίτης


Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Ρόδου αναφορικά με την αγωγή που είχε υποβάλλει 82χρονος με την οποία ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό του 1,3 τρισ. ευρώ για δύο μετοχές της Τράπεζας Ανατολής που έχει στην κατοχή του....

Η αγωγή στρέφονταν κατά του γιου του 82χρονου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και με αυτήν ζητούνταν να του καταβληθεί το παραπάνω ποσό.

Το δικαστήριο διαχώρισε την υπόθεση και απέρριψε ως προς το μέρος που αφορά τον γιο και δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση ως προς το σκέλος που αφορά την Εθνική Τράπεζα και παρέπεμψε την εκδίκαση της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα Ανατολής είχε απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1932. Δύο μετοχές της πρώτης τράπεζας είχε στην κατοχή του ο γιος του 82χρονου, ο οποίος και τις πούλησε στον πατέρα του έναντι του ποσού των 132.000 ευρώ.

Σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις Ελλήνων καθηγητών αμερικανικών πανεπιστημίων, η κάθε μετοχή κόστιζε πάνω από 640 δις ευρώ, θέμα το οποίο πήρε πριν μερικά χρόνια μεγάλη δημοσιότητα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο 82χρονος μετά από αυτό ζήτησε την εξόφληση των μετοχών από την Εθνική Τράπεζα και επειδή η τελευταία αρνούνταν την εξόφληση τους, έναντι οποιουδήποτε ποσού, ο 82χρονος προσέφυγε στην δικαιοσύνη δια του δικηγόρου του κ. Ιωάννη Καραμιχάλη καταθέτοντας αγωγή τον Νοέμβριο του 2011 με την οποία στρεφόταν κατά του γιου του αλλά και της τράπεζας.

Με την αγωγή του – σύμφωνα με την “Ροδιακή” – ο πατέρας ζητούσε να του καταβάλλει οποιοσδήποτε από τους δύο για τις μετοχές το ποσό του 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Την Εθνική Τράπεζα κατά την διαδικασία εκπροσώπησε ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

[Πηγή]