.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στο πεδίο της μάχης οι γυναίκες από το 2016 στην Αγγλία

Ξεκινούν θητεία στο πεζικό

Το 2013, η Αγγλία ακολούθησε το παράδειγμα της Γερμανίας, του Καναδά και της Γαλλίας, και αποφάσισε να επιτρέψει τη συμμετοχή των γυναικών στις στρατιωτικές δυνάμεις....

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, από το 2016 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και εκείνες την θητεία τους στο πεζικό, στο πλευρό των ανδρών, στο πεδίο της μάχης.

Ωστόσο, ύστερα από έρευνες, η κυβέρνηση της Βρετανίας εκφράζει αμφιβολίες για την ετοιμότητα των γυναικών να βγουν στην πρώτη γραμμή.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι η παρουσία των γυναικών στο πεδίο της μάχης θα βλάψει την «συνοχή» των ενόπλων δυνάμεων. Ανώτεροι αξιωματικοί πιστεύουν ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι «σωματικές» απαιτήσεις.

Άνδρες σε υψηλές θέσεις τόσο στις ένοπλες δυνάμεις όσο και στο Υπουργείο Άμυνας διχάζονται για το αν θα πρέπει οι γυναίκες να βρεθούν στο πλευρό των ανδρών ή όχι. Μερικοί το βλέπουν ως σημαντική πρόοδο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα πίσω.

Υποστηρίζουν ότι οι άνδρες θα καταλήξουν, αναπόφευκτα, να φροντίζουν τις γυναίκες στο πεδίο της μάχης, και αυτό θα τους αποσπάσει από την επίθεση κατά του αντιπάλου, ζημιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του στρατού.

Το 2016 αναμένεται η τελική απόφαση που θα ανακοινώσει εάν θα επιτραπεί, τελικά, στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων να περάσουν τα τεστ που θα καθορίσουν ποιες από αυτές είναι έτοιμες να βγουν ενεργά στο πεδίο της μάχης.

[Πηγή]