.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η ΤΠΚ P67 "Ρουσσέν" πλέει ανάμεσα στην Τουρκική αρμάδα (vid)

ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΦΟΝΙΚΗ...
Το πλοίο έφτασε στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κατέπλευσε στην Ανατ. Μεσόγειο, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, η ΤΠΚ P67 Ρουσσέν αντικαθιστώντας την ΤΠΚ Ρ24 Καβαλούδης, τυπικά στο πλαίσιο της UNIFIL, ουσιαστικά σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η Ελληνική παρουσία στην θαλάσσια περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ....

ΑΟΖ όπου έχει εισβάλλει η Τουρκία με στολίσκο που διενεργεί παράνομες έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η πυραυλάκατος P67 Ρουσσέν, επιλέχθηκε να ταξιδεύσει στην Α.Μεσόγειο αντί φρεγάτας (ετοιμαζόταν ένα πλοίο κλάσης "S") προκειμένου "Να μην υπάρξει κλιμάκωση", την οποία όλοι κυριολεκτικά τρέμουν, από την πολιτική ηγεσία μέχρι την στρατιωτική ηγεσία, αφού η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, απέχει από το να είναι ετοιμοπόλεμη, πλην ορισμένων μονάδων, όπως η διακλαδική Δύναμη "Δ" (άμεσης επέμβασης), τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας (τεράστιος ο αγώνας για αύξηση των διαθεσιμοτήτων) και το ίδιο ισχύει και για το ΠΝ.

Φυσικά ποτέ κανένα κράτος δεν είναι 100% έτοιμο να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια, αφού κενά πάντα θα υπάρχουν (εκτός και αν είσαι υπερδύναμη), οπότε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική που ακολουθείται από την πολιτική ηγεσία η οποία κρίνεται ως "τουρκοφοβική" και από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα του συστήματος της ελληνικής αποτροπής.

Το πλοίο ήδη ξεκίνησε περιπολίες και βρίσκεται σε "απόσταση αναπνοής" από τις τουρκικές φρεγάτες που περιπολούν στην περιοχή. Δύο τουρκικές φρεγάτες κι ένα υποβρύχιο βρίσκονται γύρω από το ερευνητικό Barbaros, ενώ άλλες δύο φρεγάτες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μιλίων, από το ελληνικό πλοίο.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι η ανυπαρξία σόναρ και συνεπώς η αδυναμία εντοπισμού ή παρακολούθησης υποβρυχίων και συνεπώς και η μη δυνατότητα συνεργασίας με το ελληνικό υποβρύχιο (S113) Πρωτεύς Που επίσης πλέει στην περιοχή.

Η ΤΠΚ P67 Ρουσσέν

Τα σχέδια των σκαφών Super Vita βασίζονται στα μικρότερα σκάφη κλάσεως Vita που υπηρετούσαν στο πολεμικό ναυτικό του Κατάρ, όπως επίσης και παρόμοιων διαστάσεων σκάφη που κατασκευάστηκαν για το Ομάν και άλλες χώρες.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία Vosper Thornycroft Controls παρέχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα διαχείρισης του σκάφους, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα συστήματα αντιμέτρων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εκτόπισμα 541 τόνοι (πλήρες 580 τόνοι)

Μήκος / πλάτος / βύθισμα 61,9μ / 9,5μ / 2,6μ

Ταχύτητα (μέγιστη) 34,25 κόμβοι

Εμβέλεια (ν.μ. / κόμβους) 2.2250/18, 750/34

Πλήρωμα 45

Κινητήρες 4 πετρελαιοκινητήρες ΜΤU 16V 595 TE90 των 23.500 ίππων

Οπλισμός 4 εκτοξευτές MM.40 Block 2 Exocet, 1 α/α και αντιπυραυλικό σύστημα RAM, 1 πυροβόλο ΟΤΟ Breda Super Rapido, 2 πυροβόλα ΟΤΟ Breda

DaGrkWebMaster

[Πηγή]