.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σκοτώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος Θανάσης Koσσέ στο Ντονέτσκ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ: O ΘΑΝΑΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ
ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. «Τώρα βγήκαμε από τα γραφεία …… είμαι στο στρατόπεδο » μας δήλωνε o Φάνια …. ο Θανάσης ο Έλληνας πριν ένα μήνα. Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες....

Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ σκοτώθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ, ο Υψηλάντης της Νέα Ρωσίας και του κινήματος ανεξαρτησίας των ορθοδόξων ο Θανάσης Koσσέ.

Πολλά ειδησεογραφικά ανακοινώνουν το θάνατό του: ria novosti, annanews, novostimira , bravitca, rua, vashcenher.

Τα παιδιά του και η γυναίκα του μένουν στη Καλλιθέα στην Αθήνα. Η μάνα του μένει στην Αθήνα και το τελευταίο διάστημα είχε μεταβεί στη Νέα Ρωσία.


gljgjgb

Ο Θανάσης έψαχνε τρόπο να την φέρει Ελλάδα για να την προστατεύσει. Είχε σπουδάσει ιστορικός αρχαιολόγος και είχε εργαστεί για τους αρχαιολογικούς τόπους της Συρίας όπως για το ναό του Αγίου Συμεών του Στυλίτη μνημείο στο οποίο έκανε τη διατριβή του.

Ευρύτατο υλικό περιείχε το αρχείο του. Ήταν αυτός που ανέλαβε να σπάσει το μπλόκο πληροφόρησης των εξεγερμένων μετά την σύλληψη του Γαλλορώσου συντρόφου του ποιητή Γιούρι Γιουρτσένκο που βασάνισε ασύστολα η χούντα του Κιέβου.

Μέσα από το dimpenews.com σε δραματικό μήνυμα είχε απευθύνει μήνυμα στου ομοεθνείς του Έλληνες για την δραματική κατάσταση στη Νέα Ρωσία.

Ήταν άνθρωπος της ειρήνης. Προσδοκούσε παραμονές του Μινσκ ότι η συμφωνία θα αποδώσει καρπούς και θα επιτευχθεί λύση. Περίμενε σαν μικρό παιδί την ειρήνη ή και το….. νερό που είχε διακοπές το δίκτυο λόγω της εμπόλεμης ζώνης.


bkbjgk

Περίμενε την ανταλλαγή των αιχμαλώτων για τους δικούς μας. Μας περιέγραφε την αγωνία πατέρα Ουκρανού για το παιδί του. Τον είχε μαζί του μεριζόταν την αγωνία ως και του αντιπάλου. Ήταν προοδευτικός στις ιδέες του αλλά και μπολιασμένος με έντονο πατριωτικό φρόνημα.

Μετά την αποτυχία του Μινσκ και την αναστολή της προέλασης των δυνάμεων της πολιτοφυλακής μπήκε πιο ενεργά στο μέτωπο. Στο τελευταίο του βίντεο επικοινωνία καταγγέλλει την προβοκάτσια σε Ελληνικό χωριό της Μαριούπολης που το φόρτωσαν στην πολιτοφυλακή για να την ενοχοποιήσουν.

H απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Εδώ σε ολόκληρη Ρωσία φόρτωσαν την πτώση του Μαλαισιανού αεροπλάνου…. »



Τραβούσε φωτογραφίες και συνέλεγε υλικό για το βιβλίο του « η Λευκή Βίβλος του Πολέμου”.
Έλληνες έβαψαν τα χέρια τους με αδελφικό Ελληνικό αίμα. Το αίμα του Φάνια είναι πάνω τους. Η στάση της Ελλάδας χρήζει άμεσης αναθεώρησης χύνεται αδερφικό αίμα.

Τι θ΄απαντήσει η ελληνική Πολιτεία στην μάνα του, στ΄ ανήλικα παιδιά του; Τον σκοτώσαμε γιατί δεν ήταν χιτλεροροφασίστας; ή γιατί δεν ήθελε να γίνει ουνίτης ψευδορθόδοξος;

Ο Θανάσης είναι σύμβολο εθνοσυμφιλιωτικό. Πατριώτης και προοδευτικός. Και οι δυο Ελλάδες χωρούσαν μέσα του γιατί είχε μεγάλη καρδιά.

Παραμονές 28ης Οκτωβρίου σήκωσε το ελληνικό λάβαρο της επανάστασης κατά της ΕΕ του ΝΑΤΟ και της χούντας του Κιέβου στη Νέα Ρωσία …τραγουδήσαμε τον Γοργοπόταμο όπου ενωμένη η Ελληνική αντίσταση κατάφερε καίριο πλήγμα στον τότε ναζιστικό άξονα.



Ο Θανάσης πάντα ήταν ένα μοιραίο όνομα για την Ελληνική αντίσταση… Ο Φάνια έφυγε νωρίς ο πόλεμος όπως κι αυτός μας είπε θα βαστήξει για πολύ καιρό.


ΑΘΑΝΑΤΟΣ αδερφέ μου και σύντροφε σκοτωμένε ανθυπολοχαγέ δίχως χλαίνη στο παγωμένο Ντονέτσκ.

Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή ‘σε γνωρίζω από την όψη που με βια μετράει τη γη απ΄τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε ω χαίρε λευτεριά…

Με δέος στον Θανάση τον φίλο κι αδερφό σ΄ευχαριστούμε

Πορφύρης Δ, Σταφυλά Π

dimpenews

Το είδαμε εδώ