.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Στη Δανία οι αρχές καλωσορίζουν ισλαμιστές που γυρνάνε από τη Συρία και το Ιράκ!

Απίστευτο

Στη Δανία και συγκεκριμένα, στην πόλη - λιμάνι Aarhus, ο 21χρονος Tahla, που γεννήθηκε στη χώρα από γονείς μετανάστες Μουσουλμάνους και ταξίδεψε τον Οκτώβριο του 2012 για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών....

Πρώτα κατετάγη και υπηρέτησε στις δυνάμεις μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα. Μετά όταν επέστρεψε στην πόλη του ήταν ευπρόσδεκτος από πολίτες και τοπικές αρχές.

Η Βρετανική εφημερίδα Independent αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο νέος άντρας έγινε δεκτός «σαν βασιλιάς που επιστρέφει» και τονίζει ότι παρότι ο 21χρονος εξακολουθεί να ονειρεύεται μια ζωή στο Ισλαμικό Χαλιφάτο, οι αρχές της πόλης είναι πρόθυμες να του προσφέρουν εργασία ή μια θέση σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, αν επιθυμεί να σπουδάσει.

Ο νεαρός Tahla δηλώνει ότι τον Οκτώβριο του 2012 είπε στους χωρισμένους γονείς του ότι θα φύγει για διακοπές στην Τουρκία μαζί με έναν φίλο του, αλλά στην πραγματικότητα κατέφυγε στην Συρία και ενώθηκε με τους μαχητές της Ahrar al Sham, μιας ομάδας που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ενώ αργότερα εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος των τζιχαντιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Aarhus, Jacob Bundsgaard, τονίζει ότι η πόλη χρησιμοποιεί την ενσωμάτωση και τον διάλογο για να προσεγγίσει τους τζιχαντιστές που επιλέγουν να επιστρέψουν στη Δανία και προσθέτει ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι κατέφυγαν στη θρησκεία σε μια δύσκολη για τη ζωή τους περίοδο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με την νομοθεσία δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται και αισθάνονται. (σ.σ. αν ξεκινήσουν να επιβάλλουν τη σαρία και δολοφονήσουν κάποιον χριστιανό θα έχει τότε την ίδια γνώμη;)

Αντίθετα, η βουλευτής του Λαϊκού κόμματος, Marie Krarup, δήλωσε ότι μια χριστιανική χώρα δεν μπορεί να ενσωματώσει τόσους μουσουλμάνους και κατηγόρησε την πόλη που υποδέχεται τους «θρησκευτικούς μαχητές» και τους αντιμετωπίζει απλά σαν αλλοπρόσαλλους νέους.

Στην Δανία το 2006 δημιουργήθηκαν βίαια επεισόδια από τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα, όταν μια εφημερίδα δημοσίευσε κινούμενα σχέδια που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ και σήμερα πολλοί επικριτές της πόλης Aarhus την κατηγορούν για «μαλακή συμπεριφορά» απέναντι στους τζιχαντιστές που επιστρέφουν.

Έξω από την πόλη Aarhus, υπάρχει η συνοικία Gellerupparken, που αποτελεί γκέτο μουσουλμάνων, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στη Δανία την δεκαετία του '60 κατά «μεγάλα μεταναστευτικά κύματα».

Στην περιοχή αυτή η ανεργία έχει εκτοξευτεί πολύ περισσότερη από τον μέσο όρο της πόλης, ενώ η εγκληματικότητα είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και τα ασθενοφόρα για να εισέλθουν στο γκέτο χρειάζονται την συνοδεία της αστυνομίας.

[Πηγή]