.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;;;



Oι Κούρδοι μαχητές φαίνεται ότι ξαναπήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Συροκουρδική πόλη Kobané (στα αραβικά Aïn al-Arab), στη μεθόριο με την Τουρκία. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ....

Σύμφωνα με την λιβανέζικη al-Hadath News επικαλούμενη πηγή κούρδων οι μαχητές των Δυνάμεων Προστασίας των Κούρδων (YPG) κατόρθωσαν τις τελευταίες ημέρες να αναχαιτίσουν την προέλαση των τακφιριστών του Ισλαμικού Κράτους (EI-Daesh) και τους υποχρέωσαν να αποσυρθούν από κάποιες συνοικίες της πόλης αλλά και χωριά που είχε καταλάβει.

Ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει το μισό της πόλης τώρα δεν κατέχουν παρά το ένα τρίτο αυτής διαβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες στην αραβόφωνη ar-Ray al-Yaoum.


oι κούρδοι σκότωσαν μετξύ αλλων και τον εμίρη Hisem Bin Ebdallah που είχε αποκεφαλίσει τουλάχιστον 4 άτομα 
Οι Κούρδοι σκότωσαν μετξύ αλλων και τον εμίρη Hisem Bin Ebdallah που είχε αποκεφαλίσει τουλάχιστον 4 άτομα

Photo de JuNaid HaiDer NasRallah.

Κάποιες πηγές διαβεβαίωναν χθές το βράδυ ότι η Daesh εκκένωσε την πόλη και ότι σε αυτήν δεν παραμένουν παρά οι τελευταίοι της άνδρες.

1620470_725830447496996_2781773144317918871_n

Οι Κούρδοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν και το χωριό Amudu στα 5 km δυτικά από το Kobané. Η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι οι 100 αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας μετά το τέλος Σεπτεμβρίου και η σθεναρή αντίσταση των Κούρδων είχε αυτά τα θεαματικά αποτελέσματα.

Υπάρχει συντονισμός δράσης Κούρδων και Αμερικανών συνεχίζει η ΜΚΟ που πρόσκειται στην λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση. Οι Κούρδοι τους δίνουν το στίγμα των θέσεων των ισλαμιστών.

Στην δυτική επαρχία της Aïn al-Arab κοντά στην πόλη και πλησίον των τουρκικών συνόρων στο χωριό Ras al-Aïn η Daesh υπέστη σημαντικές απώλειες από τους κούρδους. Έχασε δεκάδες άνδρες. Στις τελευταίες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν και ηγετικά αλλά και πολύ επικίνδυνα στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης.(al manar 17/10/14)

O Shaheen Danbar κούρδος μαχητής διηγείται τη φρίκη του πολέμου:

 

« Πήραν τα πτώματα 5 δικών μας.Έκοψαν τα κεφάλια και τα έδεσαν στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και τα έσερναν για διαπόμπευση. Είπαν ότι αυτοί ήταν άπιστοι. » Ο ίδιος θεωρεί ότι οι αμερικανικές επιδρομές εξισορρόπησαν κάπως την κάτάσταση.(radio-canada17/10/14)

Πορφύρης Δ, Σταφυλά Π

dimpenews

Το είδαμε εδώ