.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ(ΓΕΕΦ)!!!

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ!!!

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Εθνική Φρουρά τις τελευταίες ώρες ύστερα από τις συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης....

Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το Λιμάνι της Λεμεσού και 45 χιλιόμετρα από τη Ναυτική Βάση Χαρίλαος Φλωράκης μαζί με τα δύο συνοδευτικά πλοία.

Από την πρώτη στιγμή οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα με σκοπό την δυναμική αντιμετώπιση οποιασδήποτε τουρκικής πρόκλησης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) μαζί με την Κυπριακή Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις τουρκικές εξελίξεις διασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο πληροφοριών και ειδικότερα έγκαιρης προειδοποίησης για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.

Το πλοίο “Barbaros Hayreddin Pasa”, πραγματοποιεί σεισμική έρευνα από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2014 στη νότια θάλασσα της Κύπρου και συγκεκριμένα στα τεμάχια 1,2,3,8, και 9 της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνης της Κυπριακή Δημοκρατίας. Για αυτό τον λόγο η Τουρκία εξέδωσε ήδη οδηγία προς ναυτιλλόμενους, με την οποία προσδιόρισε συγκεκριμένες περιοχές της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου ως δεσμευμένες.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο. Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν είναι τα εξής:

1. Καταγγελία της Τουρκίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

2. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της.

3. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

4. Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

5. Μελέτη από τον Γενικό Εισαγγελέα και Διεθνείς Οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

6. Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.

7. Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

8. Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

defencenews

Το είδαμε εδώ