.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς θα είναι η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου εάν ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία;;; [εικόνες]

11 προτάσεις με φαντασία

Το Flag Institute, ο μεγαλύτερος οργανισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσφέρει συμβουλές σχετικά με τις σημαίες και τη χρήση τους, διενήργησε μία έρευνα για το μέλλον του εθνικού συμβόλου σε περίπτωση που η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί....

Η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστή και ως Union Jack, συνδυάζει τους σταυρούς της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε λοιπόν, οι συμμετέχοντες απάντησαν στην ερώτηση «Αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί, τότε θα αλλάξει η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου ή όχι;». Το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα αλλάξει. Η δεύτερη ερώτηση στην οποία κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν «Αν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί, τότε η σημαία θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να αλλάξει;», με το 64,8% να απαντάει πως η σημαία θα πρέπει να αλλάξει.

Μαζί με τις απαντήσεις τους όμως, οι χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα, απέστειλαν στο Ινστιτούτο και τις προτάσεις τους για το πως θα πρέπει να γίνει η σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση που η Σκωτία ψηφίσει «ναι» στο επερχόμενο δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις που δέχθηκε το Ινστιτούτο, το οποίο πρέπει να σημειωθεί πως απλώς τις δημοσίευσε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνει κάποια πρόταση.






















[Πηγή]