.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το λιοντάρι της Αιγύπτου, στο πλευρό του Ελληνισμού


Ο άνθρωπος που έσωσε την Αίγυπτο από τα νύχια του Ισλαμοφασισμού και των τοκογλύφων, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Ελληνισμού....

Είναι βέβαιο πως όταν ο Ελληνισμός αποκτήσει άξιες κυβερνήσεις, η συνεργασία με τον Αιγύπτιο ηγέτη θα είναι ευεργετική σε όλους τους τομείς.

olympia.gr

Επίσκεψη στην Κύπρο θα κάνει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σισι. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος αποδέχτηκε πρόταση του Αναστασιάδη για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Σε σχετικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι αποδέχθηκε την πρόταση Αναστασιάδη για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Λευκωσία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο προέδρων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως, η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο, οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας και την οικονομία.

Οι δυο πλευρές επεσήμαναν την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων καθώς ο Σασί υπογράμμισε την εκτίμηση για την στάση της Κύπρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επίσης τονίστηκε ότι το επίπεδο σχέσεων είναι εξαιρετικό και στο άμεσο μέλλον θα ενδυναμωθεί σε όφελος και των δυο.

Αναστασιάδης και Σισι συμφώνησαν ως προς την σημασία της ύπαρξης υδρογονανθράκων που, όπως είπαν, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για την ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή.

Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδος Κύπρου και Αιγύπτου.

Νωρίτερα, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου. Ο κ Σαλάμ ευχαρίστησε για πρώτη φορά την κυπριακή κυβέρνηση για τα όπλα που θα δοθούν σύντομα τον Λίβανο.

Οι Λιβανέζοι τόνισαν την σημασία του ρόλου που παίζει η Κύπρος στην περιοχή.

Αργά το απόγευμα ο κ Αναστασιάδης αναμένεται να συναντήσει την ηγεσία του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου και λίγο αργότερα θα βρεθεί στην καθιερωμένη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους των ΉΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης θα δει αύριο τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

sigmalive

Το είδαμε εδώ