.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ντοκουμέντο-σοκ για την “σοσιαλίστρια” Μελίνα Μερκούρη


“Συναγελάζονταν στα μπαρ με Γερμανούς αξιωματικούς και ελεεινούς μαυραγορίτες και κάρφωνε αντιστασιακούς με την προτροπή «Πιάστε τους!»”!....

“Λιγότερο εύρος είχε το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος υπό τον Γεώργιο Μερκούρη, ο οποίος το είχε ιδρύσει μερικά χρόνια πριν από τον πόλεμο, αλλά το είχε απαγορεύσει η δικτατορία Μεταξά.

Το επανίδρυσε μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε βουλευτής του ΚΚΕ Μιχ. Τυρίμος, μόλις μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα και ο ίδιος, αφού απέτυχε να γίνει από τον Τσολάκογλου υπουργός του, αρκέστηκε να αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Κόρη του αδελφού του ήταν η ηθοποιός και υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μελίνα Μερκούρη, της οποίας η πολιτεία επί Κατοχής είναι άλλο ζήτημα.



Το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον σε μια περίπτωση (κατά τη γραπτή μαρτυρία επώνυμου προσώπου), συναγελαζόμενη στα μπαρ με Γερμανούς αξιωματικούς και ελεεινούς μαυραγορίτες, «κάρφωσε» νεαρούς αντιστασιακούς με την προτροπή: «Πιάστε τους!»

Από Το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα “ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ (η αλήθεια για τα πρόσωπα και τα παρασκήνια του δοσιλογισμού από τον Τσολάκογλου μέχρι τις μέρες μας)” το οποίο βρίσκεται υπό εκτύπωση και θα κυκλοφορήσει σύντομα.

[Πηγή]