.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Σύμφωνα με το Al-Jazeera και άλλα ειδησεογραφικά, ο αδελφός του Abu Bakr al-Baghdadi, του αυτοαποκαλούμενου χαλίφη του “Ισλαμικού Κράτους” ,ασπάστηκε τον Χριστιανισμό....

Η απόφασή του αυτή προκάλεσε την οργή της Σαλαφιστικής Σουννιτικής κοινότητας που έχει βγάλει φάτβα και διέταξε την θανατική ποινή του νεαρού άνδρα από την στιγμή που η είδηση αναμεταδόθηκε από όλα τα δίκτυα ενημέρωσης του αραβικού μουσουλμανικού κόσμου.

“Αυτός δεν είναι αδελφός μου. Για εμένα είναι ότι είναι και οι Αμερικανοί,τα γουρούνια που σκοτώνουμε κάθε μέρα”,είπε ο χαλίφης σε μια ομιλία του μπροστά στο πλήθος των οπαδών του.

“Ο Αλλάχ δεν θα ξεχάσει την προδοσία αυτού του γουρουνιού όταν θα πέσει στα γόνατα και θα ζητάει απεγνωσμένα να εισέλθει στον Παράδεισο. Όμως η θέση του είναι στα καζάνια της κολάσεως”, φώναζε πριν ανακοινώσει την θανατική ποινή για το κεφάλι του ίδιου του του αδελφού.



O Abu Bakr al-Baghadi ολοκλήρωσε τον κύκλο των ισλαμικών σπουδών του και πήρε το πτυχίο του από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και έγινε ιμάμης στο Imam Ahmad ibn Hanbal τζαμί της Σάμαρα περίπου την χρονιά που έγινε η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

“Σίγουρα κατά την διάρκεια του πολέμου είναι που τα δυο αδέλφια τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους.Ο ένας έγινε μηχανικός πετρελαίου στο Τέξας και ο άλλος ένας φανατικός ισλαμιστής” αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής Jim Stern.

“Οι δυο αυτοί άνδρες δεν έχουν επικοινωνήσει εδώ και 14 χρόνια και στην ουσία δεν έχουν τίποτα κοινό” πρόσθεσε.

Τώρα πια ο Mohammed Bakr al-Baghadi και η οικογένειά του έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που καταθέτουν εναντίον εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δ Πορφύρης, Π Σταφυλά

dimpenews

Το είδαμε εδώ