.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Το fox2 Magazine έχει μία περίεργη - παράξενη ανάρτηση για εμπλοκή Αμερικανικών και Κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια την απώλεια του αεροπλανοφόρου "USS George Washington"... Εμείς επιφυλασσόμεθα για την "είδηση". Διαβάστε την ανάρτηση....

Οι ΗΠΑ «εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους» μετά την βύθιση αεροπλανοφόρου τους από αεροσκάφη της Κίνας


Το USS George Washington, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης «Νίμιτς» (USNavy)Ο Υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσάκ Χέιγκελ δήλωσε την Δευτέρα το απόγεμα ότι «ανησυχεί βαθύτατα» μετά την βύθιση ενός αεροπλανοφόρου του Ναυτικού των ΗΠΑ σε διεθνή ύδατα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το USS George Washington (CVN-73), ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης «Νίμιτς», άρχισε να στέλνει προειδοποιητικά σήματα την Κυριακή, όπως δύο κινεζικά μαχητικά Su-27 ουρλιάζοντας σε χαμηλό υψόμετρο πέρασαν μόλις λίγα μέτρα πάνω από το κατάστρωμα πτήσης, στέλνοντας ναυτικούς και αεροπόρους στα έγκατα του σκάφους.

Οι άκρως επικίνδυνοι ελιγμοί γύρω και πάνω από το αεροπλανοφόρο διήρκεσαν περίπου 20 λεπτά, πριν να εκτοξευτεί ένα βόλεϊ έξι βλημάτων κατά - πλοίων τύπου Kh-31A, στην υπερκατασκευή του σκάφους. Ο Χέιγκελ είπε ότι ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ανέρχεται σε περίπου 5.240 νεκρούς ναυτικούς, ενώ 140 εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Αυτό είναι μια πραγματική τραγωδία, ελπίζουμε ότι δεν θα βλάψει τις σχέσεις μας με τους Κινέζους», δήλωσε ο Χέιγκελ.

Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της άμυνας ανέφεραν ότι η τερματική άμυνα του αεροπλανοφόρου - δύο σταθμοί αντιπυραυλικής άμυνας «Φάλαγγα» 20 χιλιοστών - η οποία θα έπρεπε κανονικά να εμποδίσει την επίθεση, είχε μπλοκάρει. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο καπετάνιος του Αμερικανικού πλοίου διέταξε να απενεργοποιηθούν τα όπλα αυτοάμυνας όταν τα μαχητικά των Κινέζων έκαναν χαμηλές διελεύσεις, για να αποφύγει πιθανό διεθνή περιστατικό.

Στον απόηχο της επίθεσης, το Πεντάγωνο έχει μπλοκάρει όλα τα βίντεο από την επίθεση στην περιοχή, έτσι ώστε να μην υποκινηθούν περαιτέρω εχθροπραξίες.

Σε δήλωσή του, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσι, Αρχηγός του Γενικού Επιτελίου των ΗΠΑ, είπε ότι θα έχει «σοβαρές» συνομιλίες με την κινεζική στρατιωτική ηγεσία για το περιστατικό, «πολύ σύντομα».

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν το συμβάν και εξέδωσαν ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα με μια - ας μη γελιόμαστε - πολύ αυστηρή διατύπωση. Η Ρωσία και η Κίνα αρνήθηκαν να υπογράψουν ή να συζητήσουν το καταδικαστικό έγγραφο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα το απόγεμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα μπορεί να έχει διασχίσει μια κόκκινη γραμμή, και θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης του όγκου εμπορίου με το Πεκίνο, αν βυθιστεί και άλλο αεροπλανοφόρο.

[Πηγή]