.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ναρκωτικά σε αυτοκίνητο του Βατικανού

Κοκαΐνη και κάνναβη βρέθηκαν σε όχημα Καρδινάλιου

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί στα σύνορα της Γαλλίας βρίσκουν ναρκωτικά μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το ασυνήθιστο όμως είναι πως επρόκειτο για όχημα του Βατικανού!....

Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν τέσσερα κιλά κοκαΐνη και 200 γρ. κάνναβη, όταν οι αρχές το σταμάτησαν για έλεγχο στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το όχημα ανήκει στον 91χρονο Καρδινάλιο Χόρχε Μεχία, ο οποίος αποσύρθηκε το 2003 και είναι κλινήρης μετά από καρδιακή προσβολή.

Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί τον επίσης Αργεντινό στο νοσοκομείο στη Ρώμη μόλις δύο ημέρες έπειτα από την εκλογή του.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του Καρδινάλιου είχε εμπιστευτεί το αυτοκίνητο σε δύο Ιταλούς, προκειμένου να φροντίσουν για το ετήσιο σέρβις, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Οι δύο άνδρες οδήγησαν ως την Ισπανία, όπου αγόρασαν τα ναρκωτικά, πιστεύοντας ότι οι διπλωματικές πινακίδες του οχήματος θα τους προστατεύσουν.

Για κακή τους τύχη τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς, αφού τελικά τους σταμάτησαν για έλεγχο. Το Βατικανό επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι στο περιστατικό δεν εμπλέκεται το προσωπικό του ή κάποιο μέλος του.

[Πηγή]