.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Το laptop των ISIS αποκάλυψε

O προφήτης θα είναι ευχαριστημένος αν οι Τζιχαντιστές
ξεκληρίσουν την Ευρώπη

Όταν μαχητές μιας μικρής δύναμης ανταρτών της Συρίας εισέβαλαν σε κρησφύγετο του ISIS νωρίτερα αυτό το έτος, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ανακαλύψουν κάτι τόσο πολύτιμο. Δεν ήταν όπλα, πυρομαχικά ή χρήματα, ήταν ένα laptop....

Ένα laptop γεμάτο με χιλιάδες κρυφά αρχεία, που περιείχαν συστήματα, οδηγίες κατασκευής βομβών, και οδηγίες παρασκευής βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής στο σπίτι.

Η επιδρομή στο κρησφύγετο του ISIS έγινε τον Ιανουάριο στη συριακή επαρχία Idlib, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Αυτή την εβδομάδα, ο διοικητής της ομάδας, Abu Ali, παρέδωσε τον υπολογιστή στους δημοσιογράφους Harald Doornbos και Jenan Moussa του Foreign Policy για να του ρίξουν μια ματιά:

Τα περιεχόμενα του φορητού υπολογιστή έχουν αποδειχθεί ένας θησαυρός που παρέχει ιδεολογική αιτιολόγηση για τις οργανώσεις της Jihad – και πρακτική εκπαίδευση για θανατηφόρες εκστρατείες του ισλαμικού κράτους. Περιλαμβάνουν βίντεο του Osama bin Laden, εγχειρίδια κατασκευής βομβών, οδηγίες για κλοπή αυτοκινήτων, και μαθήματα μεταμφιέσεων.

Οι δύο δημοσιογράφοι παρατηρώντας τα έγγραφα, κατάλαβαν ότι το laptop του ISIS περιείχε κάτι περισσότερο από εγχειρίδια μιας τυπικής προπαγάνδας και διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται από τους Τζιχαντιστές. 

Τα έγγραφα αποκάλυπταν ότι ο ιδιοκτήτης του φορητού υπολογιστή ήταν ο ίδιος διδάσκαλος για τη χρήση βιολογικών όπλων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή επίθεση που θα συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Ο φορητός υπολογιστής φαίνεται να ανήκε στο χημικό και βιολόγο με το όνομα Muhammad S, ο οποίος σπούδασε σε πανεπιστήμιο της Τυνησίας. Το γεγονός ήταν εύκολο να το καταλάβουν καθώς στο laptop υπήρχαν ένα σωρό εργασίες του πανεπιστημίου, αλλά και μια φωτογραφία του ιδιοκτήτη.

Άλλα αξιοσημείωτα αρχεία που ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι περιλαμβάνουν ένα φετβά 26 σελίδων γραμμένο από τον κληρικό του Τζιχάντ, Nasir al-Fahd. 

Περιέχει τον εξορθολογισμό για το πόσο ευχαριστημένος θα είναι ο προφήτης αν οι Τζιχαντιστές ξεκληρίσουν όλη την Ευρώπη με την βουβωνική πανώλη, το βιολογικό όπλο το Muhammad S.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ