.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αν. Ουκρανία: "Kαθαρίζουν" τον πόλεμο οι Ρωσόφωνοι

Προέλαση των δυνάμεων τους σε όλο το μέτωπο
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Oι δυνάμεις αυτοάμυνας των επαναστατημένων Ρωσόφωνων ανακοίνωσαν ότι οι μονάδες έχουν πλέον υπό τον πλήρη έλεγχό τους τα Ρωσο - Ουκρανικά σύνορα κατά μήκος της Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ έως και τη θάλασσα....

Δηλαδή κοντά στη Μαριούπολη, πράγμα που επετεύχθει μετά από μία σειρά νικών, τακτικού χαρακτήρα που όμως στάθηκαν καθοριστικές.

Δύο ουκρανικές Ταξιαρχίες συνολικής δυνάμεως 5.000 προσωπικού, με 50 άρματα μάχης Τ-64, 200 τεθωρακισμένα οχήματα και 50 οχημάτων ΠΕΠ BM-21 στην περιοχή του Ντονέτσκ. 

Συγκεκριμένα η στρατιωτική διοίκηση της Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανακοίνωσε ότι έχει εγκλωβίσει τις 28η Μ/Κ ΤΑΞ και την επίλεκτη 95η Α/Μ ΤΑΞ μαζί με το επιτελείο του 8ου ΣΣ!

Φαίνεται ότι πλέον θα επαναληφθεί η πανωλεθρία της 30 Μ/Κ ΤΑΞ από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας..

Κατά τις πρώτες φάσης της μάχης στους ρωσόφωνους παραδόθηκαν 2 Επιλαρχίες αρμάτων, 3 Μοίρες ΠΕΠ, 2 Μοίρες Α/Κ ΠΒ, 3 πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενου ΠΒ και 8 Λόχοι Υποστήριξης Ταγμάτων (ΛΥΤ) με όλμους.

Όπως δήλωσε αργά απόψε ο πρωθυπουργός της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, οι αντάρτες δεν ενδιαφέρονται πλέον για την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανία, «αλλά επιδιώκουμε μόνο την ανεξαρτησία μας και την απελευθέρωση όλων των εδαφών μας από τον ουκρανικό στρατό».

Ο Ζαχάρτσενκο υποσχέθηκε στους χιλιάδες περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες την ελευθερία τους, αν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε και στην δεύτερη επαναστατημένη περιφέρεια του Λουγκάνσκ μεγάλη αντεπίθεση των ρωσόφωνων, με μεγάλες τεθωρακισμένες φάλαγγες πλήρους συνθέσεως, κατευθύνονται στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Λουγκάνσκ με το Ντονέτσκ και είχε απειληθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στα χέρια των ρωσόφωνων και κινητά συστήματα VSHORADS, Strela, με δύο διπλούς εκτοξευτές (2Χ2 α/α SA-18).

Δείτο το πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

SputnikTV

celal ceylan

[Πηγή]