.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Πώς να γίνετε εκατομμυριούχοι

8 απλά βήματα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία


Τα χρήματα δεν είναι το παν και στον ορισμό της επιτυχίας κατατάσσονται πολύ χαμηλά στη λίστα. Ωστόσο σύμφωνα με τον Ντάρμες Σάχ, Ιδρυτής και CTO στο HubSpot, η επιτυχία φέρνει και κέρδη....

Πώς λοιπόν μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες σας να γίνετε εκατομμυριούχος; Ο Σαχ, προτείνει 8 απλά βήματα που αποτελούν την πιο γρήγορη και εύκολη διαδρομή για την επιτυχία.

1 Σταματήστε να έχετε εμμονή με τα χρήματα.
Αν και ακούγεται αντιφατικό, εστιάζοντας στο κέρδος, σας αποσπά την προσοχή από πράγματα που συμβάλλουν πραγματικά στην οικοδόμηση και την ανάπτυξη του πλούτου.

2 Ξεκινήστε να μετράτε πόσους ανθρώπους έχει βοηθήσει ακόμα και λίγο.
Οι πιο επιτυχημένοι είναι συγκλονιστικά χρήσιμοι. Εχουν απίστευτη κατανόηση και βοηθούν τους άλλους να επιτύχουν τους στόχους τους. Ξέρουν ότι η επιτυχία τους, τελικά, βασίζεται στην επιτυχία των ανθρώπων γύρω τους.

3. Σταματήστε να σκέφτεστε πώς θα βγάλετε 1.000.000 δολάρια και σκεφτείτε πώς θα βοηθήσετε 1.000.000 ανθρώπους.
Όταν έχετε μόνο μερικούς πελάτες και ο στόχος σας είναι να κάνετε πολλά χρήματα, είστε διατεθειμένοι να βρείτε τρόπους να βγάλετε χρήματα από αυτούς. Αν όμως εστιάσετε στην εξυπηρέτηση τους, τότε ακολουθούν περισσότερα οφέλη και η καλή σας φήμη διαδίδεται από στόμα σε στόμα, φέρνοντας κι άλλους πελάτες.

4. Δείτε το κέρδος ως έναν τρόπο να κάνετε περισσότερα πράγματα.
Γενικώς, υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Κάποιος κάνει τα πράγματα επειδή θέλει να βγάλει λεφτά. Θα έκανε οτιδήποτε αρκεί να πληρώνεται. Ο άλλος θέλει να βγάλει χρήματα, επειδή του επιτρέπουν να κάνει περισσότερα πράγματα. Θέλει να βελτιώσει το προϊόν του, να επεκτείνει τη δουλειά του, να γράψει ένα βιβλίο, ή ένα τραγούδι, ή μία ταινία.

5 Κάντε ένα πράγμα καλύτερα.
Διαλέξτε ένα πράγμα στο οποίο είστε καλύτεροι από τους άλλους. Απλώς ένα πράγμα. Γίνετε μανιακοί με αυτό, εργαστείτε και εκπαιδευτείτε σε αυτό. Δοκιμάστε το, αξιολογήστε το, βάλτε στόχους και κάνετε ανηλεώς αυτοκριτική για να βελτιώσετε κάθε πτυχή σας.

6 Κάντε μια λίστα των 10 καλύτερων ανθρώπων σε αυτό το πράγμα
Πώς τους επιλέξατε, τι τους καθορίζει ως «καλύτερους» και πώς μετράτε την επιτυχία; Χρησιμοποιήστε αυτά τα κριτήρια για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς την κατεύθυνση να γίνετε καλύτεροι. Μην θαυμάζετε απλά τους επιτυχημένους ανθρώπους. Βρείτε τι είναι αυτό που τους κάνει επιτυχημένους και χρησιμοποιήστε αυτά τα κριτήρια για να δημιουργήσετε τα δικά σας μέτρα επιτυχίας.

7. Παρακολουθείτε σταθερά την πρόοδό σας.
Κάντε το τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και αξιολογήστε τα βασικά ζητήματα της ζωής σας.

8. Φτιάξτε ρουτίνες που εξασφαλίζουν την πρόοδο.
Ποτέ μην ξεχνάτε ότι η επίτευξη του στόχου βασίζεται στη δημιουργία ρουτίνας. Ας πούμε ότι θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο 200 σελίδων: αυτός είναι ο στόχος σας. Το σύστημά σας για την επίτευξη αυτού του στόχου θα μπορούσε να είναι να γράφετε 4 σελίδες την ημέρα. Οι στόχοι που τίθενται, δημιουργούν ρουτίνες που υποστηρίζουν αυτούς τους στόχους

Και τότε, πιθανότατα, χωρίς καν να το αντιληφθείτε, θα είστε ένας επιτυχημένος εκατομμυριούχος κερδίζοντας από κάτι που αγαπάτε.

[Πηγή]