.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

«Να προφυλαχθούν τα ευρήματα στην Αμφίπολη από ύποπτες προσπάθειες των Γερμανών»

Ζητά η Ραχήλ Μακρή

Προστασία ειδικά από τους Γερμανούς ζητά από την επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας στην Αμφίπολη των ευρημάτων του θολωτού τάφου που ερευνάται στην περιοχή, ζήτησε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή....

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενη προσωπικά στην Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων να διαφυλάξουν τα ευρήματα ακόμα και αν χρειαστεί να παραβούν τις εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ επικαλείται «μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη.

Ολόκληρο το μήνυμα της βουλευτού των ΑΝΕΛ στο Facebook:

«Επειδή λαμβάνω συνεχώς μηνύματα αγωνίας από πολίτες που φοβούνται μεθόδευση στην Αμφίπολη. Επειδή οι Γερμανοί φίλοι μας αγαπούν τις αρχαιότητες και μας έχουν κατακλέψει.

Επειδή οι Πατρώνοι τους, έχουν κλέψει αρχαιολογικούς θησαυρούς που διατηρούν στα μουσεία τους. Επειδή η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στους εταίρους και σε τοκογλύφους.

Επειδή κανείς Έλληνας δεν έχει εμπιστοσύνη σε Αυτούς που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία, που εκχωρούν αιγιαλούς , αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια περιουσία στο όνομα ενός επαχθούς χρέους.

Επειδή στην δανειακή σύμβαση, που υπέγραψε η τρικομματική κυβέρνηση, υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις.

Ως εκπρόσωπος του έθνους καλώ την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αικατερίνη Περιστέρη και την επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων, να προφυλάξουν τα ευρήματα από κάθε ύποπτη προσπάθεια, ακόμη και με παραβίαση εντολών υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτες κινήσεις να ενημερώσουν τους βουλευτές του αντιμνημονιακού τόξου και τους αρχηγούς των κομμάτων».

[Πηγή]