.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πιθανά Κρούσματα Έμπολα και στη Γερμανία;;;

Δεύτερη χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους
Ανησυχητική η εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Ευρώπη,
Πιθανό κρούσμα εντοπίστηκε στη Γερμανία.

© EPA / EMILIO NARANJO (Η Φωτογραφία από την άφιξη κρούσματος στην Ισπανία)
Όπως αναφέρει το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ИТАР-ТАСС από το Βερολίνο οι Γερμανοί γιατροί υποψιάζονται έναν ασθενή που πρόσφατα ήρθε στο Αμβούργο από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, Freetown....

Το Σάββατο αναζήτησε ιατρική βοήθεια, ότι πάσχει από την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό Έμπολα (BVVE). Γράφει η εφημερίδα Bild της Κυριακής.

Η πρώτη καταγραφή του ιού στην Γερμανία;;;

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 28χρονος έφτασε στο Αμβούργο, την Πέμπτη και έμεινε σε ένα ξενώνα. Εκτός Αφρικής πέταξε για Γερμανία μέσω Παρισιού. 

Το Σάββατο το απόγευμα, αναζήτησε ιατρική βοήθεια με παράπονα για υψηλό πυρετό και εμετούς και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μαθαίνοντας ότι ο ασθενής πρόσφατα από τη ζώνη Έμπολα BVVE της Αφρικής, οι γιατροί τον ρώτησαν αν είχε έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο από τον ιό. 

Απάντηση στο ερώτημα αυτό, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να δώσει με σιγουριά, αποτέλεσμα αυτού ήταν να τοποθετηθεί σε καραντίνα και απομόνωση.

Π.Ο.Υ: Ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας του ιού Έμπολα έχει αυξηθεί στα 1229 άτομα.

Αργά το βράδυ ο ασθενής μεταφέρθηκε με ένα όχημα που είναι εξοπλισμένο για τη μεταφορά των μολυσματικών ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου. 

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το αυτοκίνητο συνοδευόταν από έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας. Η αστυνομία απέκλεισε τον ξενώνα όπου έζησε ο άρρωστος και τον έβαλε σε καραντίνα.


Επιπλέον, σύμφωνα με την Bild της Κυριακής, η Γερμανία στις επόμενες λίγες ημέρες ετοιμάζεται να παραλάβει έναν ασθενή με εγκατεστημένη τη νόσο που προκαλείται από τον ιό Έμπολα. 

Οι πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή είναι ασαφείς. Πιθανώς, πρόκειται για γυναίκα.

Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, η Γερμανία θα γίνει η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση ασθενών με αυτή τη θανάσιμη ασθένεια. 

Την περασμένη Πέμπτη έφεραν στην Ισπανία από τη Λιβερία, έναν 75χρονο ιερέα τον Miguel Pajares και τον μοναχό Julian Bono Boe με υπηκοότητα Γουινέας και Ισπανίας. Ο ιός Έμπολα BVVE δεν βρέθηκε, αλλά παραμένει υπό την επίβλεψη γιατρών.

Και Δεύτερο ύποπτο κρούσμα Έμπολα στη Γερμανία;;;

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς μια γυναίκα αποτελεί το δεύτερο ύποπτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα. 

Σύμφωνα με Γερμανικά μέσα ενημέρωσης η 30χρονη γυναίκα κατέρρευσε σε γραφείο εύρεσης εργασίας στο προάστιο Πανκάου του Βερολίνου.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης και έσπευσαν στο σημείο.

 Η γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσε πως είχε βρεθεί πριν από μια εβδομάδα σε χώρα της Αφρικής που έχουν καταγραφεί κρούσματα του φονικού ιου. 

Στο κτίριο βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος περίπου 600 άτομα ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο ενώ τα στοιχεία όλων καταγράφηκαν.

[Πηγή]