.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Γιατί η Βιέννη έχει γίνει άντρο 7.000 κατασκόπων;

Αποκαλυπτικό βιβλίο

Διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας με τους περισσότερους κατασκόπους παγκοσμίως - Ολοι τους δρουν στην πόλη εν γνώσει των αρχών....

Άντρο των... κατασκόπων έχει γίνει η Βιέννη καθώς περισσότεροι από επτά χιλιάδες μυστικοί πράκτορες εργάζονται στην αυστριακή πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.

Tην πληροφορία αυτή αποκαλύπτει ο ερευνητής δημοσιογράφος, Εμίλ Μπόμπι, στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: Die Shattenstadt.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, o Μπόμπι υποστηρίζει ότι η Βιέννη διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πρωτεύουσας με τους περισσότερους κατασκόπους παγκοσμίως, οι οποίοι δρουν εδώ και πολλά χρόνια στο αυστριακό έδαφος και, μάλιστα, πολύ πριν την αποφράδα ημέρα για τους Αμερικανούς, 11η Σεπτεμβρίου.

Πλέον, η Βιέννη δεν είναι μόνο ένας μαγνήτης για τους διεθνείς τουρίστες, αλλά και για μυστικούς πράκτορες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου υποστηρίζει ότι οι πράκτορες βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις σε πρεσβείες και διεθνείς οργανισμούς, αλλά ο μοναδικός στόχος τους είναι να αντλήσουν απόρρητες πληροφορίες και να τις μεταδώσουν στις κυβερνήσεις τους.


Ο Εμίλ Μπόμπι επισημαίνει επίσης πως, εν γνώσει των αρχών, οι μυστικοί πράκτορες δρουν στην Βιέννη, γεγονός που δεν φαίνεται να τους απασχολεί!

Για το συγγραφέα του βιβλίου, η κατασκοπεία διώκεται στην Αυστρία μόνο εάν γίνεται σε βάρος της χώρας.

«Εάν μία χώρα θέλει να κατασκοπεύσει κάποια άλλη, είναι ελεύθερη να το κάνει μέσα στα αυστριακά εδάφη», αναφέρει στο βιβλίο του.

[Πηγή]