.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Α.Ουκρανία (vid)

Δύο πολωνικά Τάγματα μαζί με πυροβολικό μάχονται
στo Λουγκάνσκ
"ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Περιπλέκεται η κατάσταση ακόμα περισσότερο στην Ανατολική Ουκρανία ή Νέα Ρωσία όπως καλείται η περιοχή που έχουν ανακηρύξει ως ανεξάρτητη χώρα οι Ρωσόφωνοι επαναστάτες, μετά την αποκάλυψη ότι έχουν αφιχθεί στην περιοχή....
και μάχονται ήδη, δύο Τάγματα Πολωνών στρατιωτών, οι οποίοι επίσημα είναι μισθοφόροι, αλλά ανεπίσημα όλοι γνωρίζουν ότι είναι Πολωνοί στρατιωτικοί.

Άλλωστε η μεν Πολωνία ουδέποτε φημιζόταν για τα μισθοφορικά της σώματα (με απλά λόγια ουδέποτε έχουν καταγραφεί Πολωνοί μισθοφόροι στο οποιοδήποτε μέτωπο) και είναι πρακτικά αδύνατον τόσο μεγάλος αριθμός προσωπικού να έχει εκπαιδευτεί εκ του μηδενός μέσα σε 3-4 μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Άρα επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν μια μεγάλη δύναμη του πολωνικού Στρατού να αποβιβάζεται στην Οδησσό μαζί, μάλιστα με 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα και σημαντικό αριθμό ΤΟΜΠ.

Άρα πρόκειται για Πολωνούς στρατιωτικούς και πιθανότατα μέσα στις τάξεις τους βρίσκονται και στρατιωτικοί από τις βαλτικές δημοκρατίες.

Το ότι η όλη επιχείρηση κατευθύνεται από το ΝΑΤΟ σε μία κλασική "μαύρη επιχείρηση", είναι αυτονόητο...

Οι περίπου οκτακόσιοι Πολωνοί μισθοφόροι εντοπίστηκαν να μάχονται στο Lysychansk ένα χωριό του Λουγκάνσκ.

Η βοήθειά τους ήταν παραπάνω από καθοριστική ωστε να μπορέσει ο ουκρανικός Στρατός να καταλάβει το μέρος. Είναι η πρώτη φορά που μισθοφόροι χώρας του ΝΑΤΟ ενεπλάκησαν σε τέτοιους αριθμούς στο ουκρανικό μέτωπο.

Για την άφιξή τους στην Ουκρανία υπήρχε πληροφόρηση εδώ και αρκετές μέρες. Στην αρχή τα ρωσόφωνα δίκτυα τους περιέγραφαν ως τακτική πολωνική ταξιαρχία, διότι αποβιβάσθηκαν στην Οδησσό στις 16 Ιουλίου μαζί με 12 πολωνικά αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152mm SpGH DANA αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτόπτες ρωσόφωνοι μάρτυρες της περιοχής είχαν δει στις στολές παραλλαγής και πολωνικές σημαίες, όπως και διακριτικά από την 1η πολωνική Ταξιαρχία Πυροβολικού.

Αμέσως μετά την αποβίβαση άνδρες, πυροβόλα, και οχήματα κατευθύνθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου και επιβιβάστηκαν σε τρένο που τους μετέφερε στην εμπόλεμη ζώνη του Λούγκανσκ, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών.

Φυσικά επισήμως η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει στείλει κανένα εκστρατευτικό σώμα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό στρατιωτικοί της Πολωνίας να έχουν εμπλακεί "ανεπίσημα" εναντίον των ρωσόφωνων, υπό την υποτιθέμενη ιδιότητα του μισθοφόρου.

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο των ρωσόφωνων, στο Lysychansk πολέμησαν περίπου 800 Πολωνοί με υποστήριξη πυροβολικού.

Η συντονισμένη επίθεση των δύο πολωνικών Ταγμάτων σε συνδυασμό με την χρήση πυροβολικού, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι ρωσόφωνοι και να οχυρωθούν σε μια δεύτερη γραμμή άμυτνας στην πόλη Τakhanov.

Οι ρωσόφωνοι μεταδίδουν ότι η είσοδος των Ουκρανών και των Πολωνών στο χωριο Lysychansk ήταν μια "πύρρειος" νίκη που τους κόστισε τουλάχιστον 100 νεκρούς άντρες.

Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε "μισθοφόρους" και από άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες που χρησιμοποιούν ανατολικής προέλευσης υλικό (για να μην "καρφώνονται") όπως οι Ρουμάνοι (πολύ γρήγορα ξέχασαν το 1 εκατ. νεκρούς που είχαν στην επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης...), οι Βούλγαροι, οι Τσέχοι κλπ.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να στέλνει Στρατό το ΝΑΤΟ στην περιοχή με την μέθοδο των "μαύρων επιχειρήσεων"...

newsanna

AnnaNews1945

[Πηγή]