.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Υπνοβάτης... ταλέντο στη ζωγραφική!!!!


Τη μοναδική περίπτωση ενός άνδρα ο οποίος όταν είναι ξύπνιος δεν μπορεί να ζωγραφίσει ούτε ένα απλό σχέδιο αλλά όταν υπνοβατεί φτιάχνει αριστουργήματα, εξετάζει μια κλινική ύπνου στο Εδιμβούργο....

Ο 33χρονος Lee Hadwin μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι η ζωγραφική είναι ένα άπιαστο όνειρο για αυτόν, καθώς ζωγράφιζε σαν 6χρονο παιδάκι. Ένα πρωί όμως ξύπνησε και είδε τους τοίχους, τις καρέκλες και τα τραπέζια του σπιτιού του, όπου ζει μόνος, γεμάτα υπέροχα σχέδια.

Μην καταλαβαίνοντας τι είχε γίνει, καθάρισε τις επιφάνειες, μόνο για να ξυπνήσει το επόμενο πρωί και να δει ξανά τα πάντα ζωγραφισμένα. Μην μπορώντας να δώσει καμία λογική εξήγηση για το τι συνέβαινε, αποφάσισε να τοποθετήσει μια κάμερα στο σαλόνι του κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ανακαλύψει τον άγνωστο καλλιτέχνη.

Προς μεγάλη του έκπληξη, όταν είδε την κασέτα διαπίστωσε ότι ο ζωγράφος που έφτιαχνε όλα αυτά τα όμορφα σχέδια ήταν ο ίδιος. Ο Hadwin ζωγράφιζε υπνοβατώντας και για το λόγο αυτό δεν είχε καμία ανάμνηση της καλλιτεχνικής του έκφρασης την επόμενη ημέρα. Το ακόμα πιο περίεργο όμως, είναι ότι ενώ στον ύπνο του φτιάχνει αριστουργήματα, όταν προσπαθεί να τα ξαναζωγραφίσει ξύπνιος δεν τα καταφέρνει ούτε στο ελάχιστο.

«Η περίπτωση του είναι μοναδική» δήλωσε στην εφημερίδα Sun η γιατρός που τον έχει αναλάβει στην κλινική ύπνου. «Αν και φοβάμαι ότι μπορεί να χάσω το ‘χάρισμα’, είμαι πολύ περίεργος να μάθω γιατί συμβαίνει αυτό», επεσήμανε ο ίδιος.


[Πηγή]