.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν...

τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!

Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί!
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην.... περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ.
«Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι υπερήφανος που δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου», στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά ναυτικά αρχεία, μήνες αφότου οι Ναζί παραδόθηκαν στους Συμμάχους, τον Απρίλιο του 1945, ένα υποβρύχιο τύπου U-530 έφτασε στο Νότιο Πόλο από το λιμάνι του Κιέλου.
Το πλήρωμα φημολογείται ότι κατασκεύασε μια «σπηλιά πάγου» όπου τοποθετήθηκαν πολλά κειμήλια του Τρίτου Ράιχ συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ.
Πάνω σε αυτή την υπόθεση έγιναν και μεταγενέστεροι ισχυρισμοί ότι ένα υποβρύχιο τύπου U-977 μετέφερε από το Βερολίνο τα απομεινάρια του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν στην Ανταρκτική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να... κλωνοποιηθούν από το DNA τους. Στη συνέχεια το πλήρωμα του υποβρυχίου μετέβη στην Αργεντινή όπου και παραδόθηκε, αναφέρεται.

Ωστόσο οι βιολόγοι δεν φαίνονται να ασχολούνται με τις θεωρίες συνομωσίας και είναι ενθουσιασμένοι με τη γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ καθώς ελπίζουν να ανακαλύψουν νέες μορφές ζωής. Υπενθυμίζεται πως το νερό της λίμνης είναι σε υγρή κατάσταση, καλυμμένο από στρώμματα πάγου, τα οποία απέτρεψαν την επαφή της λίμνης με την ατμόσφαιρα για εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η λίμνη - η οποία ενδέχεται να έχει άγνωστες μορφές ζωής- θα μπορούσε να μολυνθεί από κηροζίνη, Φρέον ή άλλα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της γεώτρησης.
Το εγχείρημα θεωρείται τιτάνιο καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν εδώ και 20 χρόνια να πετύχουν το στόχο τους αντιμετωπίζονται εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων και τις αμφιβολίες που κατά καιρούς εκφράζονται ως προς την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

«Εάν πράγματι τα κατάφεραν, οι προσπάθειές τους θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιούμε επιστημονικές έρευνες στην Ανταρκτική και θα μας δώσουν μια εντελώς νέα εικόνα για το τι υπάρχει κάτω από το τεράστιο στρώμα πάγου», ισχυρίζεται ο ειδικός για θέματα Ανταρκτικής Τζον Πρίσκου από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα που επικοινωνεί τακτικά με τους Ρώσους συναδέλφους του, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ανησύχησαν την επιστημονική κοινότητα καθώς δεν είχαν δώσει σημεία ζωής για έξι ημέρες.

Η λίμνη ενδιαφέρει τους επιστήμονες καθώς ανάλογες λίμνες έχουν παρατηρηθεί στην επιφάνεια της Ευρώπης, δορυφόρου του πλανήτη Δία, και του Εγκέλαδου, δορυφόρου του Κρόνου, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ειδικούς να κάνουν έρευνα για εξωγήινες μορφές ζωής χωρίς να εγκαταλείψουν τη Γη.
Δυστυχώς οι έρευνες φαίνεται όμως ότι φτάνουν στο τέλος καθώς από σήμερα αρχίζει ο βαρύς χειμώνας στην Ανταρκτική οι θερμοκρασίες του οποίου δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη άλλων αποστολών τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο...

Το είδαμε εδώ