.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

WEST NILE VIRUS



Ο ιός του δυτικού Νείλου ήταν μεγάλο θέμα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ το 2000, ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη.

Ο ιός του δυτικού Νείλου μετεφέρετο από τα κουνούπια, των οποίων, το τσίμπημα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, ακόμη και το θάνατο, ειδικά στους ηλικιωμένους και στα μικρά παιδιά, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι πιο αδύναμο. Εξ αιτίας μερικών θανάτων ανθρώπων και αρκετών μολυσμένων πουλιών από τον ιό του δυτικού Νείλου, οι αρχές της Νέας Υόρκης άρχισαν ένα πρόγραμμα ψεκασμού.

Οι πολίτες της Νέας Υόρκης ενεθάρρυναν και ακόμη απαιτούσαν από τις αρχές να αρχίσουν τους ψεκασμούς, φοβούμενοι πως θα μολυνθούν και αυτοί. Στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που μολύνθηκε ήταν η σκέψεις των ανθρώπων με μια δυνατή δόση φόβου, που προήλθε από τα ΜΜΕ της Νέας Υόρκης. Φυσικά οι ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν πάνω από την Νέα Υόρκη και το Long Island.

Η ερώτηση είναι εάν πραγματικά υπήρξε ο "ιός του δυτικού Νείλου" και το πιο σημαντικό, εάν ο ψεκασμός ήταν απαραίτητο να γίνει πάνω από τον ανθρώπινο πληθυσμό για να καταπολεμηθεί ο υιός.

Στα περιεχόμενα των χημικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στον ψεκασμό υπήρχε και μια ήπια τοξίνη νεύρων, η οποία υποτίθεται θα σκότωνε τα κουνούπια, παραλύοντας το νευρικό τους συστήμα. Οι αρχές υποστήριξαν πως ο ψεκασμός δεν είχε καμιά ανεπιθύμητη επίδραση στους ανθρώπους.

Εικάζεται στους κύκλους των οικολόγων, πως ο ιός αυτός ήταν αποτέλεσμα μυστικής συνεργασίας μεταξύ μιας «άγνωστης» εταιρίας φαρμάκων και του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. (CBSNEWS.COM)

Παρά κάτω και το ανάλογο βιντεάκι

http://www.youtube.com/watch?v=zZOV_YcWsCE&feature=player_embedded

Εδώ στην Ελλάδα....διαμαρτυρώμαστε για τους καθημερινούς ψεκασμούς, ενώ εκεί τους παρακαλάγανε να τους ψεκάσουν. Έλληνα είσαι....αχάριστος. Το κάνουν για το...."καλό σου".

Ε-ΡΟΔΙΟΣ